FORUM ROMANIA JUST FOR FUN
FORUM ROMANIA - RESURSA TA DE DISTRACTIE - WELCOME TO HELL...
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM ROMANIA JUST FOR FUN | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA JUST FOR FUN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM ROMANIA JUST FOR FUN / Tutoriale generale / Reguli de postare la sectiunea "Tutoriale"  
Autor
Mesaj Pagini: 1
DjBlondu
DjBlondu

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 109
1.Titlul tutorialului sa fie cât mai sugestiv astfel încât atunci când cineva va folosi motorul de căutare de pe forum să şi găsescă ceea ce caută.
    Numărul de caractere din Subiect este limitat la 50. Deci aveţi grijă să vă încadraţi în acest numar, să nu apară trunchiat titlul.
(Optional)Tocmai de aceea propun folosirea unor prescurtări standardizate, pentru diferitele genuri de subiecte. In loc de :
[tutorial]   un simplu [TUT]
[videotutorial]       [VT]
[tips & tricks]         [T&T]
[ghid]    cred ca poate ramâne aşa
[curs]                   [curs]

2. Tutorialul sa fie la subiect şi concis şi dacă se poate, astfel alcătuit încât să fie util unui număr căt mai mare de cititori.Exemplificările cu imagini sunt binevenite, dar nu puneţi imagini de dimensiuni mari şi folosiţi unde se poate mai mult printarea unor regiuni ( nu pentru un simplu meniu un print la tot ecranul)

3.Nu recomand folosirea a tot felul de prescurtări gen cele de pe chat. tz in loc de ţ, sh in loc de ş şi alte porcării de genul acesta. De asemenea ar fi bine, înainte de a posta să mai verificăm încă o dată ce am scris şi cum am scris (exprimare, ortografie, punctuaţie).

4.Fără clipuri video de pe Youtbe, Metcafe… pe căt se poate. Acestea oricine le ştie găsi şi pe deasupra calitatea intotdeuna lasă de dorit.Dacă sunteţi pricepuţi şi ştiţi folosi un program gen Camtasia Studio, alcătuiţi singuri videotutoriale şi încarcaţi-le pe căt se poate, pe un site de file hosting  accesibil atăt celor din ţară căt şi celor de peste hotare.(sunt mulţi români din diasporă care sunt membrii activi ai acestui forum şi ar fi păcat să nu poată accesa cum trebuie informaţia pe care o oferim fiecare dintre noi.

5. Vă rog să verificaţi întotdeauna validitatea link-urilor pe care le postaţi pe forum.

6.Nu postaţi numai de dragul de a posta,(copy-paste de pe alte forumuri). Prelucraţi întâi informaţia, verificaţi si apoi postaţi pe forum.

6. Foarte mare atenţie la diferitele scripturi, comenzi, etc. pe care le scrieţi. Un caracter greşit, o literă lipsă, şi gata, nimic nu mai funcţionează. Nu vă grabiţi, verificaţi de două ori.

(optional)Pe căt posibil, încercaţi să folosiţi limba romănă. De ce? Pentru ca sunt mulţi care întâmpină greutăţi in folosirea limbii engleze, şi atunci mai bine sar peste articolul vostru. Şi e păcat.
E doar o recomandare nu o regulă, forumul permite folosirea ambelor.

8.Interzisă folosirea unor comentarii de genul :
asta o ştie toată lumea
e prafuită, fumată
nu e o noutate
sau altele de acest gen.
Poate unii nu cunosc ceea ce voi cunoaşteţi deja.

9.La orice tutorial , truc... va rog sa precizati si cerintele de sistem pentru a preantampina comentarii de genul "mie nu imi merge".
Exempu: Trucul e aplicabil pe Vista si cel care-l incearca foloseste XP.

10.Subiectele pot fi din orice domeniu software, hardware, artă fotografica, etc.Totul e să fie bine scrise.

11.Comentariile se fac numai pe marginea articolelor, nu se cere ajutorul in aceasta sectiune.Pentru ajutor tehnic exista "Tech Support"

12.Nu se admit link-uri directe catre tutoriale de pe alte site-uri

13.Moderatorii vor sterge tutorialele care nu respectă regulile enumărate.


_______________________________________
Best In The World

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la